TUNTIKUVAUKSET

VOIMISTELU

Yläkouluikäiset tytöt harjoittelevat omana ryhmänään ja lukioikäiset tytöt omanaan. Molemmat ryhmät kuuluvat seuran voimistelupolkuun ja osallistuvat voimistelupolun vuosittaisiin yhteisiin tapahtumiin eli seuran yhteisiin joulu- ja kevätnäytöksiin, joissa molemmat ryhmä esiintyvät ja voimistelupäiviin kerran syksyllä ja kerran keväällä. Voimistelupäivillä harjoitellaan aina viikoittaiset ryhmärajat rikkoen ja muihin ryhmiin tutustuen. Kevään voimistelupäivänä järjestetään myös voimistelumerkkien suoritustilaisuus. Voimistelumerkkiliikkeitä harjoitellaan kaikissa ryhmissä pitkin kautta.

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, kuten rytmitajua, erilaisten välineiden käsittelyä, liikkuvuutta, ponnistusvoimaa sekä tietysti kestävyyttä. Kaikessa harjoittelussa keskitytään turvallisiin ja terveellisiin tekniikoihin ja asentoihin, jotta loukkaantumisia ei syntyisi. Voimistelu on erittäin hyvä ja monipuolisesti nuoren vartalonhallintaa kehittävä liikuntamuoto, jossa harjoitellaan erilaisia liikkeitä kuten hyppelyitä ja hyppyjä, tasapainoa, vartalon liikkeitä sekä vartalon kannatusta ja hallintaa ja hyvää ryhtiä. 

TANSSI

Tanssi on suunnattu 6.-9. -luokkalaisille tytöille, mutta jos olet 5. -luokkalainen tai juuri aloittanut lukion/ammattikoulun, olet tervetullut kokeilemaan, olisiko tässä sinulle tanssiharrastus. Aiempaa tanssitaustaa sinulla ei tarvitse olla! Tanssiryhmä osallistuu seuran vuosittaisiin joulu- ja kevätjuhliin omalla esityksellä, jota harjoitellaan ahkerasti pitkin kautta. Voimistelumerkkiliikkeitä tanssiryhmä ei suorita. 

Tunnit koostuvat pääasiassa lämmittelystä paikalla ja liikkeessä, koreografian harjoittelusta ja loppuvenyttelystä. Tunneilla ei ole pakko pitää hiuksia täysin kiinni, kunhan ne eivät häiritse tai tule tielle missään vaiheessa. Vaatetuksen suhteen suositaan vaatteita, joilla pystyy liikkumaan ilman esteitä. Tunneilla voi pitää sukkia jalassa tai olla paljain varpain. 

Tanssiryhmän aikaisemmissa esityksissä musiikkina on ollut mm. Beyoncén Crazy In Love, Charlie Puthin Attention, Sigalan Just Got Paid, Ariana Granden 7 Rings ja The Greatest Showman -elokuvasta This Is Me.