TUNTIKUVAUKSET

ALLE KOULUIKÄISTEN JUMPPA

Lasten tunneilla harjoitellaan motorisia perustaitoja eli erilaisia liikkumistapoja, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja leikkien, temppuillen sekä musiikkiliikunnan avulla. Motoriset taidot kehittyvät nopeasti ikävuosina 4-6, jos lapsille tällöin tarjotaan mahdollisuuksia taitojen harjoitteluun ja oman kehonosien liikuttamismahdollisuuksien ja ääriviivojen oppimiseen. Tämän ikäiset lapset ovat yleensä myös kiinnostuneita kaikenlaisista välineistä ja telineistä. KNV:n lasten tunneilla käytetään paitsi koulun salin köysiä, renkaita ja telineitä myös seuramme omia hyppynaruja, palloja ja voimistelunauhoja.

ALAKOULUIKÄISET

ALAKOULUIKÄISTEN VOIMISTELU

Kangasalan Naisvoimistelijoilla on pitkä perinne lasten voimistelun opettamisesta. Tarjoamme yhtäjaksoisen harjoittelupolun ekaluokkalaisesta aikuisikään asti, mutta mukaan voi tulla minkäikäisenä tahansa. Voimistelupolun ryhmät harjoittelevat kaikki samana iltana ja ryhmät tekevät myös yhteistyötä. Voimistelupolun vuosittaisiin yhteisiin tapahtumiin kuuluu paitsi seuran yhteiset joulu- ja kevätnäytökset, joissa jokainen ryhmä esiintyy, myös voimistelupäivät kerran syksyllä ja kerran keväällä. Voimistelupäivillä harjoitellaan aina viikoittaiset ryhmärajat rikkoen ja muihin ryhmiin tutustuen. Kevään voimistelupäivänä järjestetään myös voimistelumerkkien suoritustilaisuus. Voimistelumerkkiliikkeitä harjoitellaan kaikissa ryhmissä pitkin kautta.

Voimistelu on erittäin hyvä ja monipuolisesti lasta kehittävä liikuntamuoto, jossa harjoitellaan erilaisia liikkeitä kuten hyppelyitä ja hyppyjä, tasapainoa, vartalon liikkeitä sekä vartalon kannatusta ja hallintaa ja hyvää ryhtiä. 

CHEERLEADING

Tervetuloa harjoittelemaan lajia turvallisesti ryhmän taitotason mukaan ja pitämään hauskaa. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Tunnilla harjoittelemme lajin osa-alueita mm. stuntteja ja pyramideja (nostoja) sekä akrobatiaa, unohtamatta tietenkään leikkejä. Mukaan tarvitset sisäliikuntavaatteet ja -kengät/tossut sekä juomapullon. Ryhmää ohjaa Reetta Grönfors, jolla on 15 vuoden kokemus lajista myös kilpa/SM-tasolta. Valmentajana hän on toiminut 7 vuotta.


TELINEVOIMISTELU 1-3LK JA 4-6LK

Telinevoimistelutunneilla harjoitellaan monipuolisesti ja turvallisesti lajin perusteita ja tehdään erilaisia lajiharjoitteita koulutettujen ohjaajien johdolla. Telinevoimistelu kehittää kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta - keskeisiä liikuntataitoja siis. Tunneilla on käytössä erilaisia telineitä, kuten rekki, renkaat ja permanto. Telineillä edetään voimistelijan taitotason mukaan. Lajiharjoitteiden lisäksi on tarkeää ohjattu alkulämmittely ja venyttely sekä tietysti hauskanpito. Aiempaa voimistelutaustaa ei vaadita, mutta 4-6 lk. ryhmään tullessa on osattava kuperkeikka ja kärrynpyörä. Tunneille tullaan liikunnallisessa vaatetuksessa ja juomapullon mukaan ottaminen on suositeltavaa. Liikkua saa avojaloin tai tossuilla. Roikkuvat korut yms. jätetään kotiin turvallisuussyistä. Ryhmiin ennakkoilmoittautuminen.